Spännande berättelser
Utmanande aktiviteter

Ut och njut av naturens stillhet i Tivedens nationalpark

Naturens-stillhet.jpg

Ut och njut av naturens stillhet i Tivedens nationalpark

Tivedens nationalpark är en av Sveriges vackraste. Till stor del stiglös och otillgänglig men också oändligt inbjudande. Mjukaste mossa, klara sjöar och hänförande utsikt omger stigar som använts sedan urminnes tider. Bo i vandrarhemsbyn Tivedstorp och följ med på en guidad vandring med David från Naturguide Tiveden. Du får uppleva en del av Tivedens nationalpark som få annars besöker tillsammans med spännande beskrivningar av nationalparkens natur från David. Vandringen sker på gamla stigar som vi även beger oss utanför, för att på riktigt få uppleva vildmarkens lugn och tystnad. Fokus ligger på att du ska få hitta din alldeles egna plats där du får slappna av och njuta av naturens stillhet.

I priset ingår en övernattning, helpension och guidetur (3 tim.)

Resplan

Dag 1: Ni tar er på egen hand till Tivedstorp. Här väntar en vällagad middag i vår kaffestuga.

Dag 2: Frukost serveras i Kaffestugan, där ni också hämtar upp dagens lunchpaket. Ni tar er på egen hand till Kölnavattnet, norr om nationalparken, där guiden väntar. Guideturen tar 3 timmar. Ni kan välja mellan att gå, cykla eller åka bil till Kölnavattnet. (Hör av er till oss om ni vill hyra cykel så kan vi hjälpa till med det).

Prisexempel: 1485 kr/person i dubbelrum . Extra natt: 250 kr/person.

I priset ingår:

- En natts logi i dubbelrum med lakan och handduk på Tivedstorp

- Helpension med vällagad middag, frukostbuffé och lunchpaket

- Avresestäd

Bokningsbart: Torsdagar 29 juni - 17 aug.*

Kontakt: boka@tivedstorp.se 0584-472090

Du bör ta med dig: Termos, regnkläder, varm tröja och ryggsäck. Stövlar eller vattentåliga kängor är bästa skoalternativet.