Vildmark
Upptäcka
Upptäck Tiveden
Skogsriket
Otroligt
Spännande
Urnatur
Välkommen ut!
Upptäck Tiveden
Vildmarken
Tystnaden
Grönt och skönt
Morgondimma
Solnedgångar
Välkommen ut!

Musik i Askersund

1180085-trumpet.jpg
19 september – 31 december

Musik i Askersund

Askersund laddar för färgsprakande evenemang. Var med och roa er i höst – här finns något för alla!

Ett urval presenterar vi här, fler hittar du i evenemangskalendern på www.visitaskersund.se

Berglund, Harryson & Wells - "Originalet på turné"
19 september kl. 19.30. 
Succétrion Anders Berglund, Peter Harryson och Robert Wells är tillbaka! Vänta dig en fullmatad konsertupplevelse med orkester, Nina Söderqvist och Janne Åström samt lokala sångare. En varm hyllning till gamla tiders liveunderhållning. Här väntas både tävlingsmoment och musikaliska oaser med alla medverkande men också publiken blir en stor del av hela konserten.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Larz Kristerz - "in concerts"
26 september kl. 19.00. Välkommen till en konsert där publiken bjuds på historien om Larz-Kristerz, från första spelningen 2001, via Dansbandskampen till idag i en sprakande och fartfylld show. Med massor av musik, varvat med bilder och filmklipp från Larz-Kristerz privata gömmor och en stor portion humor får publiken hänga med på en osannolik resa som ingen kunde förutse.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Kikki Danielsson - Himlen kan vänta
3 oktober kl. 18.00. 
"Att sjunga i kyrkor är alltid en upplevelse. Den vackra klangen och den unika miljön skapar en stämning som är är unik och som man inte får uppleva i andra lokaler". Medverkande förutom Kikki: Sören Karlsson och Gunnar Frick.
Plats: Landskyrkan, Askersund

Lakeside Pride - Rickard Söderberg
3 oktober. Prideföreställning med Rickard Söderberg som gästartist.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

MAMMA MIA-hitsen Johan Stengård & Askersunds Manskör
25 oktober kl. 19.00. Johan Stengård är en av ABBA:s originalmusiker med en lång karriär som en av Sveriges mest uppskattade och efterfrågade instrumentala solister, med ett hundratal konserter per år och allt fler internationella framträdanden i Europa, Kina och USA. I Askersund har Johan glädjen att få samarbeta med Askersunds Manskör i denna succékonsert med musik av ABBA, lite evergreens och en och annan musikalisk anekdot. Medverkar gör även pianist Ulf Esborn.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

The 1974 ABBA Tribute Show
12 november kl. 19.30. I över två decennier har de brittiska medlemmarna i The 1974 Tribute to ABBA turnérat runtom i världen och spelat ABBAs oförglömliga hits. Tillsammans har medlemmarna i bandet en imponerande samling musikaliska meriter som sträcker sig alltifrån Sir Tom Jones till Blur, Stereophonics till Lisa Stansfield, Cat Stevens till Shania Twain.” Senast de var på svensk mark spelade de för utsålda hus. Älskar du ABBA, allsång och fest? Då vill du inte missa den här magiska kvällen!
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

Johnny Cash roadshow - The man in black
21 november kl. 19.30. Världens mest autentiska hyllning till Johnny Cash med en helt ny show ”The Man In Black Tour”! I den nya showen fortsätter den hyllade frontmannen Clive John att gräva i Johnny Cash fantastiska låtskatt blandat med de stora hitsen. Bredvid Clive John på scenen som Johnny Cash finns naturligtvis hans ikoniska fru June Carter som gestaltas av Emily Heighway och ett 5-mannaband av världsklass – The Spirit Band.
Johnny Cash Roadshow turnérar över hela världen och är den i särklass största och bästa hyllningen till Johnny Cash som finns och den har höjts till skyarna både av fans över hela världen och familjen Cash.
Plats: Kulturhuset Sjöängen, Askersund

För mer information och biljettbokning besök www.visitaskersund.se/evenemang